top of page
LATIN STRIDE FLAMENCO Jordi Barceló
LATIN STRIDE FLAMENCO /
JORDI
BARCELÓ

Jordi Barceló està considerat el músic per excel·lència d’Andorra. Pianista, compositor i pedagog, és el Director de l’Escola de Música de les Valls del Nord (Comú de la Massana i Comú d’Ordino), on també imparteix classes de piano clàssic, modern i jazz. Compagina aquesta feina amb el càrrec de Vicepresident de l’ASMA (Associació de músics d’Andorra) i la direcció musical de la banda de música de La Massana (Grossband), integrada per més de 25 músics.

Barceló ha col·laborat com a compositor, arranjador, director musical i intèrpret amb molts dels grans noms de la música clàssica, la cançó, el jazz, el flamenc o la música llatina com; Lucrecia, Miguel Àngel Céspedes, Àngela Carrasco, Moncho, Parrita, Mónica Green, Cotton Club Big Band, Andorra Big BandOrquesta Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), Cor dels Petits Cantors d’Andorra i moltes altres formacions.

Va cursar els seus estudis de piano clàssic al conservatori superior de música de Barcelona i posteriorment es va llicenciar en l’especialitat de Jazz a l’ESMUC (Escolta Superior de Música de Catalunya). La seva carrera comença als 10 anys de la ma del seu pare que se l’emportava a fer de pianista acompanyant en creuers per tot el món. Als 20 anys va fundar i dirigir la Cotton Club Big Band, alternant la tasca pedagògica amb els concerts.

Després de nombroses col·laboracions discogràfiques al 2010 decideix editar el seu primer treball “Latin Stride Piano” amb temes clàssics, estàndards de jazz i composicions pròpies, la tècnica pianística del Stride amb una visió personal molt llatina.

El seu segon treball discogràfic fet al 2012, La Grandalla (Tocant el cel), és una memòria de records del compositor. Un disc on recull onze temes que representen situacions viscudes per ell, vivències que amb el temps han esdevingut melodies. Temes de gran bellesa en els quals Barceló ens transmet generosament el sentiment que li va deixar cada experiència viscuda.

L’últim projecte de Barceló es Esperança, un disc ple de sentiments i sensacions, aquest disc el consolida com una carrera de prestigi.

Actualment es troba immers en varis projectes de caire pedagògic i interpretatiu del que destaca el projecte Latin Stride & Flamenc.

bottom of page