top of page
LATIN STRIDE FLAMENCO Manuel Alonso
LATIN STRIDE FLAMENCO /
MANUEL
ALONSO

Manuel Alonso es un jove guitarrista flamenc de toc modern que interpreta musica de diverses cultures i les fusiona entre elles, això li dona un característic so i una comprensió de les diverses tradicions musicals sobre tot de l’Amèrica llatina. Forma part dels artistes flamencs formats a Catalunya, essent el primer mexicà en obtenir el títol oficial de flamenc per l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Mexicà de naixement, fincat a Barcelona des de fa més d’una dècada i resident al Principat d’Andorra, Manuel Alonso va iniciar els estudis a l’Escola Nacional de Música de la UNAM (Mèxic) amb els guitarristes Juan Carlos Laguna i Alejandro Salcedo, obtenint el grau professional en guitarra clàssica i paral·lelament va comença els estudis de guitarra flamenca amb Rubén Díaz.

A Barcelona va profunditzat la seva formació en la tradició flamenca amb els reconeguts guitarristes Rafael Cañizares, Juan Manuel Cañizares i Juan Ramón Caro obtenint el grau superior de música en guitarra flamenca per l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). En el festival internacional de guitarra de Córdoba (Espanya), es va presentar en el “Gran Teatro de Córdoba”, també va rebre classes del guitarrista Manolo Sanlúcar i del compositor, guitarrista i pianista de Brasil Egberto Gismonti. L’any 2009 va finalitzar la producció del seu primer treball discogràfic Guitarra Iberoamericana.

Ha participat en gires i festivals de molt prestigi a Mèxic, Espanya, Andorra, Alemanya, Àustria, França, República Checa, Suïssa, Itàlia, Grècia, Líban, Etiòpia, Emirats Àrabs. Actua assíduament als escenaris d’Andorra i Barcelona.

Dirigeix la seva pròpia escola de música al Principat d’Andorra, especialitzada en guitarra flamenca i música moderna, l’Aula de música Fusió a més de col·laborar en altres centres d’educació musical.

bottom of page